Daglige sommerturer

Sommerstid arrangeres det turer med fører daglig til Eventyrisen på Svellnosbreen og i pent vær kan både Galdhøpiggen og Glittertind trygt bestiges uten fører. Følg lenken til Spiterstulen Bre- og Fjellføring for mer informasjon

https://spiterstulen-bre-og-fjell.hoopla.no/sales/

 

Spiterstulen Bre- og Fjellføring er tuftet på en stolt tradisjon med føring fra Spiterstulen som startet allerede i 1850, da Steinar Sulheim førte to sambygdinger til toppen av Galdhøpiggen som førstebestigere! Dette ble starten på daglige føringer, mest til Galdhøpiggen de første årene, men etterhvert også til andre stortopper i området. Fra 1950-årene etablerte Eiliv Sulheim daglige føringer til den spektakulære Eventyrisen på Svellnosbreen, og la grunnlaget for den økende føreraktivitet som fulgte i 1960 og -70-årene. Vi er stolte av å få lov til å videreformidle hans filosofi og forståelse, både av fjellets elementer, været og menneskene.

Området rundt Spiterstulen byr på muligheter for å bestige brorparten av Norges stortopper på dagsturer, sommer som vinter. I tillegg er det ryggtraverser med varierende vanskeligheter, og en frodig høyfjellsdal som byr på en imponerende flora.