gjengenfirk

Et paradis for fjellentusiaster

Spiterstulen ligger 1111 moh. ved den gamle ferdselsveien gjennom Visdalen i Lom. Spiterstulen ble etablert i 1844 som sæter, og det første egne tilbygg for turister ble satt opp i 1874, det ble også drevet fjellføring til Galdhøpiggen for vederlag siden midten av 1800- tallet.

Spiterstulen har vært drevet av familien Sulheim siden starten, og drives ennå av slekta. Det er nå Bjørn Andreas, Bodil og Tor Espen Ovesen som er vertskap.

Bjørn Andreas er 7. genrasjon turistvert og er vår kjøkkensjef, personalansvarlige og daglige leder. Han stiller godt kvalifisert for dette med fagbrev som kokk og utdannelse som ølkelner.

Tor Espen er 8. generasjon turistvert og er vår restaurantsjef, bookingansvarlige og resepsjonssjef. Tor Espen er faglært som servitør og er utdannet vinkelner.

Bodil er ansvarlig for renhold og er aktivt med på utsmykning og utforming av stedet. Bodil har lang erfaring med dette på Spiterstulen.

Våre gjesterom varierer fra småstuer og familieenheter med bad til flersengsrom med køyesengar og felles vaskerom. Vi har overnatting til ca. 280 gjester. I tillegg har vi egen teltplass og oppstillingsplass for bobil med sanitæranlegg inntil, her er det og drikkevann. Det er tømmestasjon for toalett og gråvann, og mulighet for å fylle ferskvann.

Sesongen på Spiterstulen er fra rundt 15. mars - rundt 1. mai og fra rundt 1. juni - rundt 1. oktober.

Gammelstrafirk

Historie

Gjennom syv generasjoner har stedet blitt utbygd og modernisert. Men det gamle preget er bevart – med flere små og store hus i ett tun.

Jobbe i fjellet

Prøv å jobb i fjellet, og få deg noen positive opplevelser som blir gode varige minner samtidig.

jobbe i fjellet
Bukkeblomme-Mogopfirk

Visdalen

Spiterstulen ligger på 1100 meter ved skogsgrensen i den lune og frodig Visdalen.

Leirskole

I løpet av leirskoleuken vil vi at du skal få nærkontakt med naturen, lære om fjellet, øvelse i samarbeid og sosialt fellesskap.

leirskole