previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Sesongen på Spiterstulen er like variabel som årstidene.

Vi starter opp i mars med vinter og leirskole, med hovedvekt på ferdsel i fjellet, naturlig nok på ski. Det er åpent for andre turister når vi har leirskole, med enkel servering. Innimellom feirer vi påske med turer og arrangement hver dag, en flott og sosial høytid. Etter påske arrangeres Galdhøpigg-rennet, som er verdens største fjelltelemarkrenn.

Vintersesongen varer til 1.mai. Vi tar en liten pause i mai mens vi venter på at snøen skal smelte ferdig og vegen skal tørke opp. Circa 20. mai starter barmarksesongen, igjen med leirskole omtrent frem til skoleslutt.

Nå kommer det stadig flere fjellvandrere av alle nasjonaliteter og sommeren tar til for fullt. Selve høydepunktet for sommeren er nok Olsok med tilhørende feiring og bål.

Når skolen starter opp tar vi på nytt imot elever på Varden Fjellskole og holder på til sist i oktober, kun iblandet en del arrangement i helgene. Det hender seg vi er så heldige å arrangere bryllup eller andre spesielle anledninger og det setter vi stor pris på.

wildhagenjDSC0419
Jotunheimen Haute Route eller Høgruta, som den kalles, er en 5 – 6 dagers topptur i hjertet Jotunheimen.
IMG4368
Spiterstulen har lange tradisjoner med påskefeiring og har tilbud for både barn, ungdom og voksne.
jotunheimentoppturcamp20203
Jotunheimen Toppturcamp arrangeres for 7.gang den 17. - 19. april 2020 i hjertet av Jotunheimen.
IMG0125
Med utgangspunkt i Galdhøpiggmassivet, med mange lokalkjente guider blir det variert tur- og kjøreprogram fredag til søndag – og samling på Afterski etter tur.
20130708132032
Landskapet mellom Norges høyeste topper innbyr til så vel korte fotturer som utfordrende bestigninger og lange turer.
DSC03365
Man når omtrent 17 av de høyeste toppene i Norge på en dagstur herfre, og de fleste vil vi prøve på denne uken.
IMG5175
Vår sommerfest blir markert på Olsok når sommeren virkelig er i full blomst. Det er en intim og trivelig kveld der vi etter middag samles i kjellerstuen.