previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Opplev naturen og ha det gøy på Varden fjellskole

Velkommen til Varden Fjellskole på Spiterstulen. Vi holder til midt i Jotunheimen, mellom Galdhøpiggen og Glittertind. Vi har drevet leirskole siden 1963 og tar imot elever fra ungdomsskolen og barneskolens 6. og 7. klassetrinn. Kurset strekker seg over 6 dager, inkludert ankomst- og avreisedag.

Vinterkursene holdes i perioden februar – mai. Barmarkskurs 20. mai – 20. juni og 20. august – 1. november.

I løpet av leirskoleuken vil vi at du skal få nærkontakt med naturen, lære om fjellet, øvelse i samarbeid og sosialt fellesskap. Vi legger også vekt på å utvikle selvdisiplin og være i fysisk aktivitet.

Spiterstulen ligger i Visdalen, som strekker seg fra Bøverdalen inn til Visbreen. Visdalen starter som en frodig skogsdal og ender opp i høyfjellsterreng. Dette gir muligheter til turer så vel på breer og fjell som i skogsterreng der vi finner ly for vær og vind. Reisen går via Otta jernbanestasjon i Gudbrandsdalen, gjennom de tradisjonsrike bygdene Vågå og Lom og så på privat fjell veg de siste 18 kilometerne. Fra Vest går ferden over Sognefjellsveien eller Strynefjellsveien til Lom og så videre oppover til Spiterstulen.

Reiseavstander:

Oslo – Spiterstulen: ca 370 km, Bergen – Spiterstulen: ca 430 km, Trondheim – Spiterstulen: ca 325 km, Otta – Spiterstulen: ca 90 km

Telefon til elevene 18.15-19.00

Svelnosbreen-Eventyrisen
Samarbeid og nærkontakt med naturen står sentralt når du er på leirskole hos oss på Varden Fjellskole.
Hold-rekka-Ei-rekke
Våre ordensreglene er til for at du som elev skal få et mest mulig hyggelig og lærerikt opphold hos oss på Varden Fjellskole.
Fotty-er-viktig
Utstyr er viktig i, spesielt vintersesong.
Spiterstulen-i-vinterdrakt-sett-fra-stien-til-Breen
Spiterstulen ligger på 1100 meter ved skogsgrensen innerst inn i den lune og frodig Visdalen.
presentasjonen
Filene her er til fri nedlasting og bruk ved presentasjon i skolesammenheng.
leirskolethumb
Vi har et tilbud om å få laget leirskoledagbok av bildene etter leirskoleoppholdet deres. En flott og varig måte å forankre minnene fra leirskoleoppholdet på.